Daily Archives: 25 juni 2016

Radio Rijnmond

Category : In de media

Luister allemaal aanstaande woensdag vanaf 15.15 uur naar Radio Rijnmond. Stem af op 93.4FM en hoor het verhaal van de Lancaster die in 1944 neerstortte in Molenaarsgraaf en Brandwijk.

image


Documentaire

Category : Nieuws

De geschiedenis rondom Lancaster ND559. De meeste mensen in en rondom Molenaarsgraaf en Brandwijk weten wel iets van de historie van dit toestel. Maar velen ook niet. Omdat er nog maar weinig mensen zijn die de crash in 1944 hebben meegemaakt, wordt er momenteel een documentaire gemaakt door twee van onze bestuursleden. Door middel van interviews van getuigen en het in 3D animeren van de laatste vlucht proberen we het verhaal te bewaren voor de toekomstige generatie.

wilt u meer weten over deze documentaire? Ga dan naar

https://www.facebook.com/Lancasterindepolder/

image image


Definitief Ontwerp

Category : Ontwerp

We zijn inmiddels weer een aantal maanden verder en in de tussentijd is er door de stichting hard gewerkt. Zo is er inmiddels toestemming vanuit de instanties om het monument te mogen plaatsen. De definitieve locatie is op de hoek van het parkeerterrein bij café Boerenklaas. Achter de schermen werken wij verder aan de realisatie van dit mooie kunstwerk, waarvan in dit bericht enkele nieuwe impressies zijn bijgevoegd.

Monument V3.0 001 Monument V3.0 002 Monument V3.0 003 Monument V3.0 004 Monument V3.0 005