DVD nog steeds verkrijgbaar

Category : Uncategorized

Voor een ieder die hiervoor belangstelling heeft, is de documentaire die gemaakt is van het verhaal van Lancaster ND-559 nog steeds verkrijgbaar. Deze documentaire is gemaakt door onze bestuursleden Arjan Wemmers en Antoine de Zeeuw, en bevat uniek materiaal waarmee het verhaal op een eigentijdse manier wordt verteld.

De DVD is te bestellen door een mail te sturen naar : lancasterindepolder@hotmail.com

U steunt hiermee het werk van onze stichting. Van harte bij u aanbevolen!


Een gezond en goed 2021!

Category : Uncategorized

Stichting OMMB wenst u een goed en vooral gezond 2021!

Afgelopen jaar was een jaar als geen ander. Door het corona-virus konden veel activiteiten niet doorgaan. Juist in een jubileumjaar 75 jaar na de bevrijding van ons land, was dit een grote teleurstelling voor velen.

Hopelijk wordt 2021 wat dat betreft een beter jaar.


Herdenking 2020

Category : Uncategorized

In 2020 verliep de jaarlijkse herdenking helaas niet zoals anders. In verband met het Corona virus waren belangstellenden en familieleden niet in de gelegenheid om de herdenking bij te wonen. Om iedereen toch de gelegenheid te geven om later terug te kijken, zijn er opnames gemaakt die op youtube zijn geplaatst. Hieronder vindt u de link.


Stichting OMMB wenst u een fantastisch 2019!

Category : Uncategorized

Het bestuur van Stichting Oorlogsmonument Molenaarsgraaf-Brandwijk wenst u een fantastisch 2019! Dat het nieuwe jaar een ieder veel gezondheid en voorspoed mag brengen.

Wij zullen ons als stichting ook het komende jaar weer laten zien en proberen om ons in te zetten voor het behoud van het historische verhaal en het in stand houden van het gerealiseerde monument. Naast de herdenking op 4 mei a.s. zullen we ook weer op meerdere gelegenheden ons gezicht laten zien.


Fokveedag 2018

Category : Uncategorized

Ook dit jaar was Stichting OMMB aanwezig op de fokveedag in Hoornaar. Ook deze jaargang was het een mooie gelegenheid om mensen te vertellen over dit stukje geschiedenis. Het was prachtig weer en de belangstelling was zeer goed te noemen. Nooit eerder was het zo druk op de Fokveedag.


dvd verkoop gestart!

Category : Uncategorized

De dvd verkoop is gestart! Vanaf eind april was de documentaire al verkrijgbaar via inschrijving bij de Jumbo en te koop in de feesttent rond koningsdag. In mei was de dvd te koop op de braderie in Bleskensgraaf en op de rommelmarkt in Molenaarsgraaf.


Herdenking 4 mei bij monument

Category : Uncategorized

4 mei 2018 is de jaarlijkse herdenking gehouden in Molenaarsgraaf en Brandwijk. Voor het eerst dit jaar werd er gestart met een kort moment bij het monument in Brandwijk, waarna de herdenking verder ging in de Hervormde kerk in Molenaarsgraaf en bij de oorlogsgraven.


Artikel in AD

Category : Uncategorized

Het artikel in het Algemeen Dagblad d.d. 18-01-2018 over onze documentaire.

AD Artikel over documentaire


Een voorspoedig 2018 toegewenst aan iedereen!

Category : Uncategorized

Wij wensen u een zeer voorspoedig en vooral gezond 2018 toe. Een jaar met nieuwe initiatieven en mogelijkheden.

We wish you all the best for 2018, in good health. A year full of new initiatives and upportunities.