Artikel in AD

Category : Uncategorized

Het artikel in het Algemeen Dagblad d.d. 18-01-2018 over onze documentaire.

AD Artikel over documentaire


Een voorspoedig 2018 toegewenst aan iedereen!

Category : Uncategorized

Wij wensen u een zeer voorspoedig en vooral gezond 2018 toe. Een jaar met nieuwe initiatieven en mogelijkheden.

We wish you all the best for 2018, in good health. A year full of new initiatives and upportunities.Stichting OMMB weer aanwezig op Fokveedag 2017 in Hoornaar

Category : In de media , Nieuws

Na een goede eerste ervaring vorig jaar tijdens de Fokveedag 2016, zullen we ook deze jaargang weer aanwezig zijn. In de streektent zullen we in een stand aanwezig zijn en zullen we het verhaal van Lancaster ND559 zichtbaar maken met foto’s en onderdelen. Ook kunt u weer bij ons terecht voor een leuk spel. Op deze manier willen we het verhaal vertellen en het monument in stand houden.

U komt toch ook even bij ons langs op zaterdag 7 oktober vanaf 9.00 uur? Wij staan er tot 16.00 uur in de middag. Tot dan!


Dankwoord Mevrouw Marie Keating-Laydon

Category : In de media , Nieuws

Op zondagmorgen 21 mei 2017, de dag na de onthulling van het oorlogsmonument, hadden Arjan Wemmers en Antoine de Zeeuw een interview met mevrouw Marie Keating-Laydon. Mevrouw Keating-Laydon is de jongere zus van Raymond Keating, de bommenrichter van ”onze” Lancaster ND559. We spraken haar in Dordrecht op een zonnige morgen en het was een heel mooi gesprek, met een lach en een traan. Een bijzondere ervaring om via deze 95-jarige mevrouw een blik in het verleden te krijgen en om via haar iets persoonlijks van Raymond te mogen terugzien.


Video’s onthulling

Op de dag van onthulling zijn door het team van Wim Brouwer video opnamen gemaakt. Deze video’s zijn gemonteerd tot een aantal korte video’s door ons bestuurslid Antoine de Zeeuw.  De eerste 6 video’s waren reeds geplaatst, hieronder vindt u de resterende video’s :

 


deel 2 in de serie korte video’s van de onthulling

Category : In de media , Nieuws

De volgende 3 video’s zijn gemonteerd en hieronder via youtube terug te kijken. Veel kijkplezier!

 


links naar serie video’s onthulling

Category : Nieuws

Tijdens de onthulling zijn er door Wim Brouwer en zijn collega’s van de gehele dag video-opnamen gemaakt. De komende tijd zullen wij deze video’s monteren tot een serie van korte video’s, waarin u terug kunt kijken naar de verschillende gebeurtenissen. Zeker met de naderende vakantieperiode leuk om nog eens terug te blikken op deze speciale en geslaagde dag.

Hieronder vindt u de eerste links naar de video’s welke op youtube terug zijn te vinden :


Monument onthuld!

Category : Nieuws

Zaterdag 20 mei 2017 is het schitterende oorlogsmonument onthuld door burgemeester van der Borg en nabestaanden van de omgekomen piloten. Een mooie ceremonie en diverse toespraken gingen hier aan vooraf.

Wij als bestuur kijken terug op een zeer geslaagde dag en willen nogmaals iedereen bedanken die, op welke wijze dan ook, positief heeft bijgedragen aan dit monument en aan deze dag van onthullen. Zeer veel dank!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wij zijn klaar voor de onthulling!

Aanstaande zaterdag is het zover! Dan wordt het oorlogsmonument onthuld, waar velen de afgelopen maanden keihard aan hebben gewerkt en velen hun steentje aan hebben bijgedragen. Afgelopen vrijdag is het monument geplaatst en het ziet er fantastisch uit. Bent u ook zo benieuwd? U bent van harte welkom bij de onthulling. Aanstaande zaterdagmorgen om 11.15 uur op het parkeerterrein naast café Boerenklaas in Brandwijk. Vooraf is er een bijeenkomst in de Hervormde Kerk van Molenaarsgraaf, inloop vanaf 10.00 uur, aanvang 10.30 uur. Uiteraard bent u hier ook van harte welkom.

wij zien u graag aanstaande zaterdag!