Category Archives: In de media

Stichting OMMB weer aanwezig op Fokveedag 2017 in Hoornaar

Category : In de media , Nieuws

Na een goede eerste ervaring vorig jaar tijdens de Fokveedag 2016, zullen we ook deze jaargang weer aanwezig zijn. In de streektent zullen we in een stand aanwezig zijn en zullen we het verhaal van Lancaster ND559 zichtbaar maken met foto’s en onderdelen. Ook kunt u weer bij ons terecht voor een leuk spel. Op deze manier willen we het verhaal vertellen en het monument in stand houden.

U komt toch ook even bij ons langs op zaterdag 7 oktober vanaf 9.00 uur? Wij staan er tot 16.00 uur in de middag. Tot dan!


Dankwoord Mevrouw Marie Keating-Laydon

Category : In de media , Nieuws

Op zondagmorgen 21 mei 2017, de dag na de onthulling van het oorlogsmonument, hadden Arjan Wemmers en Antoine de Zeeuw een interview met mevrouw Marie Keating-Laydon. Mevrouw Keating-Laydon is de jongere zus van Raymond Keating, de bommenrichter van ”onze” Lancaster ND559. We spraken haar in Dordrecht op een zonnige morgen en het was een heel mooi gesprek, met een lach en een traan. Een bijzondere ervaring om via deze 95-jarige mevrouw een blik in het verleden te krijgen en om via haar iets persoonlijks van Raymond te mogen terugzien.


Video’s onthulling

Op de dag van onthulling zijn door het team van Wim Brouwer video opnamen gemaakt. Deze video’s zijn gemonteerd tot een aantal korte video’s door ons bestuurslid Antoine de Zeeuw.  De eerste 6 video’s waren reeds geplaatst, hieronder vindt u de resterende video’s :

 


deel 2 in de serie korte video’s van de onthulling

Category : In de media , Nieuws

De volgende 3 video’s zijn gemonteerd en hieronder via youtube terug te kijken. Veel kijkplezier!

 


Nieuwsbericht in het Algemeen Dagblad

Category : In de media , Nieuws

Maandag aanstaande zal er in het AD De Dordtenaar en AD Rivierenlanden een artikel staan over onze stichting en onze werkzaamheden tot nu toe. Afgelopen donderdag hebben we een leuke ontmoeting gehad met verslaggever Michiel Straub en we zijn benieuwd naar zijn artikel. Maandag dus allemaal het AD lezen!img_7454 img_7456


Lancaster op de radio

Category : In de media

Vanmiddag waren twee leden van onze stichting op Radio Rijnmond te horen om te vertellen over de geschiedenis van de Lancaster, de opgraving van vorig jaar en de plannen voor het monument.

Heeft u de uitzending gemist? Luister het gesprek dan terug via onderstaande link.

http://www.rijnmond.nl/nieuws/143592/Monument-voor-neergestorte-Lancaster-Molenaarsgraaf

image Monument V3.0 001

 

 


Radio Rijnmond

Category : In de media

Luister allemaal aanstaande woensdag vanaf 15.15 uur naar Radio Rijnmond. Stem af op 93.4FM en hoor het verhaal van de Lancaster die in 1944 neerstortte in Molenaarsgraaf en Brandwijk.

image