Category Archives: Ontwerp

Nieuwe animatie van het monument!

Category : Ontwerp

Nadat onlangs de ontwerp plaatjes zijn bijgewerkt aan het definitieve ontwerp bij café Boerenklaas, is er nu ook een aangepaste animatie gemaakt door en voor onze stichting. Bekijk hieronder de animatie en krijg een goed beeld van hoe de situatie er volgend jaar uit moet gaan zien.


Definitief Ontwerp

Category : Ontwerp

We zijn inmiddels weer een aantal maanden verder en in de tussentijd is er door de stichting hard gewerkt. Zo is er inmiddels toestemming vanuit de instanties om het monument te mogen plaatsen. De definitieve locatie is op de hoek van het parkeerterrein bij café Boerenklaas. Achter de schermen werken wij verder aan de realisatie van dit mooie kunstwerk, waarvan in dit bericht enkele nieuwe impressies zijn bijgevoegd.

Monument V3.0 001 Monument V3.0 002 Monument V3.0 003 Monument V3.0 004 Monument V3.0 005


Het voorlopige ontwerp van het monument

Category : Ontwerp

Het voorlopig ontwerp is opgebouwd uit twee onderdelen, welke ”los” van elkaar kunnen worden geplaatst:

  • de vliegtuigmotor, welke wordt geplaatst in een 45 graden gedraaide rechthoek van RVS en glas;
  • de propeller, welke wordt geplaatst aan een gebogen zuil

Met “los” wordt bedoeld dat het monument bestaat uit twee objecten. Deze worden bij voorkeur wel op één locatie bij elkaar geplaatst.

Het monument wordt gemaakt van glas en RVS, beiden robuuste materialen met een lange levensduur en de garantie dat ze voor lange tijd mooi blijven. De onderstaande plaatjes geven een eerste indruk van het ontwerp, wat momenteel nog verder wordt verfijnd en uitgewerkt.

 

Monument-001 Monument-003

 

Van het voorlopige ontwerp is ook een video impressie beschikbaar, deze kunt u hieronder bekijken.