stichting

Stichting Oorlogsmonument Molenaarsgraaf-Brandwijk is opgericht op 18 december 2015, met als doel oprichten van een monument en een bijbehorende website. Inmiddels hebben wij een schitterend monument mogen realiseren, waarmee wij de herinnering aan de bemanning van Avro Lancaster ND 559 GT-J levend willen houden. Ook hopen we hiermee een bijdrage te leveren aan het feit dat men zich blijft realiseren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, maar dat onze vrijheid een groot en kostbaar goed is, waarvoor velen de hoogste prijs hebben betaald.

Nu het oorlogsmonument is gerealiseerd, is ons nieuwe doel voor de komende jaren om het monument in stand te houden en om het verhaal -wat bij het monument hoort- levend te houden. Dit doen we door het monument goed te onderhouden en door de geschiedenis te blijven vertellen, bijvoorbeeld op de basisscholen in de twee dorpen en tijdens evenementen.

Mocht u overwegen om ons hierbij te ondersteunen, door middel van een donatie of op andere wijze, dan is dat zeer welkom!