Author Archives: Antoine de Zeeuw

Stichting OMMB wenst u een fantastisch 2019!

Category : Uncategorized

Het bestuur van Stichting Oorlogsmonument Molenaarsgraaf-Brandwijk wenst u een fantastisch 2019! Dat het nieuwe jaar een ieder veel gezondheid en voorspoed mag brengen.

Wij zullen ons als stichting ook het komende jaar weer laten zien en proberen om ons in te zetten voor het behoud van het historische verhaal en het in stand houden van het gerealiseerde monument. Naast de herdenking op 4 mei a.s. zullen we ook weer op meerdere gelegenheden ons gezicht laten zien.


Fokveedag 2018

Category : Uncategorized

Ook dit jaar was Stichting OMMB aanwezig op de fokveedag in Hoornaar. Ook deze jaargang was het een mooie gelegenheid om mensen te vertellen over dit stukje geschiedenis. Het was prachtig weer en de belangstelling was zeer goed te noemen. Nooit eerder was het zo druk op de Fokveedag.


dvd verkoop gestart!

Category : Uncategorized

De dvd verkoop is gestart! Vanaf eind april was de documentaire al verkrijgbaar via inschrijving bij de Jumbo en te koop in de feesttent rond koningsdag. In mei was de dvd te koop op de braderie in Bleskensgraaf en op de rommelmarkt in Molenaarsgraaf.


Herdenking 4 mei bij monument

Category : Uncategorized

4 mei 2018 is de jaarlijkse herdenking gehouden in Molenaarsgraaf en Brandwijk. Voor het eerst dit jaar werd er gestart met een kort moment bij het monument in Brandwijk, waarna de herdenking verder ging in de Hervormde kerk in Molenaarsgraaf en bij de oorlogsgraven.


Artikel in AD

Category : Uncategorized

Het artikel in het Algemeen Dagblad d.d. 18-01-2018 over onze documentaire.

AD Artikel over documentaire


Een voorspoedig 2018 toegewenst aan iedereen!

Category : Uncategorized

Wij wensen u een zeer voorspoedig en vooral gezond 2018 toe. Een jaar met nieuwe initiatieven en mogelijkheden.

We wish you all the best for 2018, in good health. A year full of new initiatives and upportunities.Stichting OMMB weer aanwezig op Fokveedag 2017 in Hoornaar

Category : In de media , Nieuws

Na een goede eerste ervaring vorig jaar tijdens de Fokveedag 2016, zullen we ook deze jaargang weer aanwezig zijn. In de streektent zullen we in een stand aanwezig zijn en zullen we het verhaal van Lancaster ND559 zichtbaar maken met foto’s en onderdelen. Ook kunt u weer bij ons terecht voor een leuk spel. Op deze manier willen we het verhaal vertellen en het monument in stand houden.

U komt toch ook even bij ons langs op zaterdag 7 oktober vanaf 9.00 uur? Wij staan er tot 16.00 uur in de middag. Tot dan!


Dankwoord Mevrouw Marie Keating-Laydon

Category : In de media , Nieuws

Op zondagmorgen 21 mei 2017, de dag na de onthulling van het oorlogsmonument, hadden Arjan Wemmers en Antoine de Zeeuw een interview met mevrouw Marie Keating-Laydon. Mevrouw Keating-Laydon is de jongere zus van Raymond Keating, de bommenrichter van ”onze” Lancaster ND559. We spraken haar in Dordrecht op een zonnige morgen en het was een heel mooi gesprek, met een lach en een traan. Een bijzondere ervaring om via deze 95-jarige mevrouw een blik in het verleden te krijgen en om via haar iets persoonlijks van Raymond te mogen terugzien.


Video’s onthulling

Op de dag van onthulling zijn door het team van Wim Brouwer video opnamen gemaakt. Deze video’s zijn gemonteerd tot een aantal korte video’s door ons bestuurslid Antoine de Zeeuw.  De eerste 6 video’s waren reeds geplaatst, hieronder vindt u de resterende video’s :