vergunning

Nadat de locatie van het monument -aan de voorzijde van het parkeerterrein naast café Boerenklaas- was gekozen, begon een traject van het aanvragen van de omgevingsvergunning en het definitief maken van de werktekeningen. Paul Pallandt zette de ‘puntjes-op-de-i” van zijn ontwerp en gaf aan in tekeningvorm hoe groot het kunstwerk zou worden en hoe hoog het boven de grond moest komen te staan.

Omdat het monument vlak naast een groenstrook kwam te staan waar kabels in de grond liepen, moest er een zogenamde KLIC-melding worden gedaan. Op deze wijze wordt inzichtelijk welke kabels en leidingen er in de grond liggen, zodat met de uitvoering van het werk hiermee rekening kan worden gehouden. Ook werd contact gezocht met het Waterschap, omdat de Gijbelandsedijk een waterkering is. Hier mag niet zomaar iets worden gebouwd of afgegraven.

Na het samenstellen van alle stukken en het tussentijds aanvullen van de laatste gegevens, kwam in april 2016 het bericht bij ons binnen dat we toestemming hadden om het monument te gaan bouwen. Onze plannen waren goedgekeurd en de omgevingsvergunning was verleend.